Magyarországi Németek Országos Gálája – sajtóközlemény

Forrás: Zentrum

Idén tizennyolcadik alkalommal kerül sor a Magyarországi Német Önkormányzatok Napjára, melyet minden évben január második szombatján, az első ízben 1994 decemberében választott kisebbségi önkormányzatok megalakulásának évfordulóján ünnepelünk.

A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata (MNOÖ) 2014. január 11-én a pécsi Kodály Központban rendezi hagyományos gálaműsorát.

A rendezvény védnöke Dr. Szalayné dr. Sándor Erzsébet az alapvető jogok biztosának a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelmét ellátó helyettese.

A gálaműsor keretében adják át a magyarországi németség legmagasabb kitüntetését három a német nemzetiségért kiemelkedően sokat tett személyiségnek.

Az idei évben tizenegyedik alkalommal kerül sor a Koch Valéria Díj átadására, melyet magyarországi német középiskolások kaphatnak meg kiemelkedő iskolai teljesítményük és nemzetiségi területen végzett munkájuk alapján, és egy friss diplomás német nemzetiségi témában megírt kiváló diplomamunkájáért.

A gálaműsorban fellépnek a kulturális fesztiválokon elismerést szerzett német együttesek: a Taksonyi Vegyeskórus, a Nagymányoki Német Gyermekkórus, a Schnaps zenekar, a Pécsváradi Ifjúsági Fúvószenekar, a Véméndi Német Nemzetiségi Gyermek- és Felnőttánccsoport, a Városlődi Kvartett, Horváth István, Veszelovszki Gábor (Mecseknádasd) valamint a Magyarországi Német Színház művészei, Kniezl Milán (Csolnok), Schneider Richárd (Tarján), Schauer Sára (Nemesnádudvar) diákok és Hoffmann-Bede Szilvia (Máza). A keretprogramban fellép a Neun Branauer Musikanten és a Diamant zenekar.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo