Dr. Matei I. Hoffmann látogatása a Lenau Házban

Forrás: Zentrum

Dr. Matei I. Hoffmann, a Németországi Szövetségi Köztársaság nagykövete január 30-án első ízben tett látogatást Pécsett az új tiszteletbeli konzul, Dr. Gerner Zsuzsanna ünnepélyes beiktatása alkalmából.

IMG_3627

A nagykövetet délelőtt a város alpolgármestere, Nagy Csaba fogadta. 11 óra 30 perckor került sor a Pécsi Tudományegyetem helyettes rektora, Dr. Komlósi László jelenlétében a tiszteletbeli konzul irodájának megnyitására, amely 2014 februárjából az egyetem központi épületében (7622 Pécs, Vasvári Pál u. 4.) áll az ügyfelek rendelkezésre.

IMG_3632

Dr. Matei I. Hoffmann még az ebéd előtt meglátogatta a Lenau Házat. A delegációt Szeitz István, a Lenau Ház vezetője, valamint Schmidt Zoltán, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Pécsi Regionális Irodájának vezetője fogadta és vezette körbe. A ház vezetője beszámolt az egyesület illetve a 2013 óta az országos német önkormányzattal közösen fenntartott ház múltjáról és jelenéről.

IMG_3675

Ezt követően a nagykövet az ebéd mellett találkozott a pécsi német nemzetiség képviselőivel és 15 órakor beszédet tartott az új tiszteletbeli konzul tiszteletére tartott fogadáson.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo