Kultúrest a könyvtárban

Forrás: Zentrum

A Miskolci Városi Könyvtár Szabó Lőrinc Idegennyelvű Fiókkönyvtára 2013-ban sorozatot indított „Népek és Kultúrák” címmel. December hónapban a Német Nemzetiségi Önkormányzat volt az esemény házigazdája.

nemetek 009

A Német Nemzetiségi Önkormányzat estje három részből állt. Az első részben a vendégek a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ 2012-es BlickPunkt fotópályázatának döntős képeiből összeállított kiállítást tekinthették meg. A kiállítást Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Művelődési Osztályának vezetője, Papp Ferenc nyitotta meg.

A második részben két előadás hangzott el, először Dr. Rémiás Tibor történész A németek jelenléte Miskolcon címmel, majd Majorszki András, a Nemzetközi Gulág Kutató Társaság elnöke a malenkij robotról tartott előadást.

nemetek 040

Mindezek után az érdeklődők megkóstolhatták a különböző méretű és ízesítésű híres sváb pereceket, száraz torkukat pedig hamisíthatatlan német sörrel és egyéb italokkal is leöblíthették.

Az eseményünk kedves vendége volt a szász származású özv. Lerch Ernőné (Márti néni), aki a német felmenőkkel rendelkező férjével együtt – származásuk miatt – több mint öt évet töltöttek a donbaszi bányákban. Első gyermekük is ott született.

A megjelentek egy igazán jól sikerült programon vehettek részt.

Dr. Lange László
a miskolci Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo