Nemzetiségek konyhája




“A férfiakat a hasukon keresztül lehet megfogni” – tartja a szólás, és talán hasonlóan van ez a barátsággal is. Ha igen, ez a szakácskönyv erősítheti a magyarországi nemzetiségek és a többségi társadalom barátságát.

nemzetisegek_konyhaja

Minden magyarországi nemzetiség helyet kapott a könyvben. A fejezetek elején konyhájuk legfontosabb tulajdonságait mutatják be, majd három rájuk jellemző receptet ismertetnek. A magyarországi német gasztronómiát a “Saures” (a disznóvágások tipikus étele), a babos pogácsa és a “Krumbien flutte” (krumplilángos) képviseli.

A szakácskönyv a nemzetiségi önkormányzatok együttműködésének gyümölcse, az Orbán Béla készítette ételeket Pető Zsuzsa és Pólya Dávid ínycsiklandó fotóin tekinthetjük meg. A német fejezethez a szerkesztők felhasználták Milbich Máriának a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ által meghirdetett BlickPunkt – Képek versenyére nevezett képét is.

A kiadványt nemcsak háziasszonyoknak ajánljuk, hanem mindazoknak, akiket érdekel a gasztronómia. A könyvhöz illetve a rendeléshez kapcsolódó tudnivalókat a csatolt dokumentumban találhatnak.

Nemzetiségek konyhája. Kulturális szakácskönyv
Budapest : Alacritas, 2013.
110 o. : ill.
Nyelv: magyar

Ajánlott hírek