Prevenciós csomagot adtak át

Forrás: LdU

2014. február 7-én 14 órakor hivatalos átadási ünnepség keretében Dr. Józan-Jilling Mihály, az MNOÖ Szociális Bizottságának elnöke, valamint Dr. Jens Waibel, a német nagykövetség képviselője a Német Szövetségi Köztársaság Szövetségi Belügyminisztériuma támogatásából finanszírozott négy „prevenciós csomagot” ad át helyi nemzetiségi önkormányzatoknak.

A csomagok 9.410,- euró összértékben EKG-készüléket, defibrillátort és vérnyomásmérőt tartalmaznak. A műszerek az egészségi állapot javítását és a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzését szolgálják. A háziorvosok és a sürgősségi ellátást biztosító szervek egy kidolgozott egészségügyi megelőző program keretében használják a műszereket.

A támogatott települések: Dunabogdány, Csávoly, Lánycsók és Tarján.

A projekt 2003 óta fut, az elmúlt években 71 magyarországi német települést támogattunk összesen 51 defibrillátor, 52 EKG, 50 vérnyomásmérő, 17 mérleg, 5 érdoppler és 50 laboreszköz átadásával.

2013-ban a Német Szövetségi Köztársaság Szövetségi Belügyminisztériuma támogatásával az MNOÖ Szociális Bizottsága különböző projektek keretében (idősek otthona számítógépes ellátása, kisbuszok ételszállításhoz, prevenciós csomagok) ca. 28,4 millió Ft értékű támogatást realizált.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo