Szavalóverseny Újpesten

Forrás: Zentrum

A Halassy Olivér Német Tagozatos Általános Iskola az Újpesti Német Nemzetiségi Önkormányzat és az Újpesti Polgármesteri Hivatal támogatásával 2014. február 18-án megrendezte a kerületi Német nyelvű Vers-, Prózamondó és Kisjelenet Versenyt. A rangos megmérettetésen a IV. kerület minden iskolája, középiskolája képviseltette magát, ahol német nyelvoktatás folyik.

versmondo 004

A szavalóversenyen összesen 12 kategóriában 117 tanuló mérte össze tudását. A kategóriákban első és második helyezést elért tanulók a Hajós Alfréd Általános Iskolában megrendezésre kerülő városi döntőn fogják kerületüket képviselni. A részvételről az összes induló oklevelet kapott, ezen kívül a helyezetteket könyvutalvánnyal és könyvekkel jutalmazták.

A zsűri tagjai között helyet foglalt Bence Tóth Mária a Nemzeti Tankönyvkiadó nyugalmazott főszerkesztője, Balázsné Gráff Magdolna, az Újpesti Német Önkormányzat egykori elnöke, Wolfart Mária, a Budapesti Német Önkormányzat Oktatási Bizottságának elnöke, Biróczky Irén és Pócsik Viktor középiskolai némettanárok, valamint Grund Lajos, a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ irodavezetője.

Pappné Windt Zsuzsanna
az Újpesti Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke

A verseny eredményei >>>

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo