Új gyakornok a Zentrumnál

Forrás: Zentrum

Március 17-től új gyakornok dolgozik a Magyarország Német Kulturális és Információs Központnál. Elsősorban a Magyarországi Németek Könyvtárában  fog tevékenykedni, ahol az adatfeldolgozásban segít. A következőkben saját szavaival mutatkozik be.

Grossmann Korinnának hívnak, 24 éves vagyok, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen tanulok germanisztikát. Jelenleg irodalmi tárgyú MA-szakdolgozatomat írom.

A nyelvtudásomat Németországban szereztem, amikor ott éltem édesapámmal. Az első évben iskolai előkészítő osztályba jártam, ahol számos különböző ország diákjaival tanultam együtt. Ekkor találkoztam elsőként a multikulturalizmussal. A közös kommunikáció eszköze alapvetően a német nyelv volt.

A Tamási Áron Német Kéttannyelvű Nemzetiségi Gimnáziumban érettségiztem. Itt kisebbségismeretet is oktattak, ezeken az órákon gyűjtöttem első ismereteimet a magyarországi németségről. Azóta is igyekszem fejleszteni nyelvi és kulturális kompetenciáimat.

Azért jelentkeztem a Zentrumhoz gyakorlatra, mert ez kiválóan kiegészíti elméleti tudásomat, és remekül előkészít a későbbi szakmai munkára. A gyakorlat bepillantást ad a kultúra közvetítésébe, amely téma nagyon érdekel. Remélem, hogy a Zentrum-béli tartózkodásom, mind nekem, mind kollégáimnak gyümölcsözőnek bizonyul.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo