Veterán Fedett pályás Atlétikai Világbajnokság Budapesten

Forrás: Zentrum

2014. március 25. és 30. között rendezik meg Budapesten, három helyszínen (SMYA Sport- és Rendezvényközpont, Városliget és KSI edzőpálya) a 6. Veterán Fedett pályás Atlétikai Világbajnokságot. A megmérettetésen 70 országból közel 4000 atléta vesz részt. A legnagyobb csapattal – 516 sportolóval – Németország képviselteti magát. 

WMACi_Budapest_2014_logo

A világbajnokság és a sportolók tiszteletére a budapesti Német Nagykövetség március 26-án fogadást adott. A német csapat delegációját Dr. Matei I. Hoffmann, a Németországi Szövetségi Köztársaság magyarországi nagykövete köszöntötte. Beszédében méltatta a még aktív sportolók teljesítményét és eltökéltségüket és elárulta, korábban ő maga is aktív sportoló volt: a Bundesligában rögbizett.

140327_Senioren_WM

140327_Senioren_WM_2

A küldöttség részéről Dr. Matthias Reick, a Deutscher Leichtathletik Verband (Német Könnyűatlétikai Szövetség) alelnöke üdvözölte a megjelenteket és mondott köszönetet a meghívásért.

IMG_0403

A következő napon, március 27-én Dr. Matei I. Hoffmann kilátogatott a rendezvény helyszínére. Ó adta  át az M70 rúdugrás kategória legjobbjainak az érmeket. Ebben a versenyszámban két német sportoló végzett az első helyen: Dr. Rolf Geese arany-, míg Josef Halder ezüstérmet nyert.

IMG_0407

 

A versenyről további információk, mint például az időrend és az eredmények a rendezvény honlapján találhatók >>>

 

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo