MiLaS – az online nyelvi verseny

Forrás: Zentrum

Es ist nie zu spät… mach deine Sprache berühmt! – Soha sem késő…. tedd a nyelvedet ismertté! mottóval április 1-jén elindult a MiLaS, az európai online nyelvi verseny. A fiataloknak és fiatal felnőtteknek indított megmérettetés célja, hogy támogassa a többnyelvűséget és Európa nyelveit vonzóbbá tegye. Lényeges, hogy a nagy nyelvek mellett – mint a német és az angol – a regionális és kisebbségi nyelvek is ki legyenek hangsúlyozva.

mislam_fb-bild_310314-de

A versenyzőknek saját nyelvükön, vagy akár több nyelvet összekeverve kell kreatív, vicces vagy esetleg szomorú szöveget írniuk és ezt előadniuk. A jelentkezőknek április 28-ig kell a legfeljebb 3 perces videóikat beküldeni. Amint feltöltötték, a Facebook-felhasználók leadhatják szavazataikat a nekik tetsző alkotásokra. A 10 legtöbb szavazatot és like-ot kapott videó szakmai zsűri elé kerül, akik ezek közül választják ki az öt legjobbat, az alkotóikat pedig meghívják a 2014. május 9-i díjátadóra a dániai Sønderborgba.

A verseny online zajlik. A milas.language-diversity.eu oldalról letölthető egy alkalmazás, mely minden szükséges információt (részvételi feltételek, regisztráció, a zsűri bemutatása,  illetve szavazás) tartalmaz.

A nyelvi verseny szervezője a language diversity elnevezésű európai kampány csapata.

További információkat a verseny honlapján és Facebook-oldalán, valamint a csatolt dokumentumokban találhatnak.

Honlap >>>

Facebook >>>

Plakát >>>

A projekt leírása >>>

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo