MNOÖ közgyűlésének pécsi ülése és iskolalátogatás

Forrás: Zentrum

A Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának közgyűlése 2014. április 12-én Pécsett, a Koch Valéria Kollégiumban ülésezett. A jelenlévőket az iskolaközpontban is körbevezették.

IMG_9651

Elfogadásra került többek között az MNOÖ 2013. évi költségvetési beszámolója. A Magyarországi Német Pedagógia Központ a Koch Valéria Iskolaközponthoz kerül, mivel a jelenlegi jogszabályok nem teszik lehetővé önálló tevékenységét. Az iskola és a pedagógiai intézet igazgatói az összevonástól még hatékonyabb munkát és a továbbképzések által a pedagógusok még nagyobb támogatását remélik. Az MNOÖ élve beleegyezési jogával támogatja a Taksonyi, Újhartyáni és Vecsési Német Nemzetiségi Önkormányzatot, hogy nemzetiségi intézmények fenntartóivá váljanak.
Új alapítványt fognak létrehozni a bajai Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja támogatására, melynek finanszírozásához a jövőben az Audi Hungária Motor Kft. is hozzájárul majd.

IMG_9658

Az ülésen bemutatkozott a Magyarországi Fiatal Németek Közössége új ügyvezetője is. Kepes Rékát Hengl Melitta váltja. Az új munkatárs erdősmecskei születésű, a Pécsi Tudományegyetemen végzett német szakon és már hosszú ideje tevékenykedik német nemzetiségi körökben.
A közgyűlés megvitatta és kiértékelte a 2014-es parlamenti választás eredményeit is. Sajnos a mandátumszerzés meghiúsult, azonban ettől az évtől szószóló képviseli majd a magyarországi németség érdekeit a Parlamentben. A jelenlevők egyetértettek abban, hogy az elkövetkezendő években hatékonyan fel kell készülni, hogy a következő választáson sikeresebben szerepelhessen a nemeztiség.

A közgyűlés tagjait és a meghívott vendégeket körbevezették a Koch Valéria Iskolaközpont felújított és kibővített épületében is, amelynek ünnepélyes átadására májusban kerül sor.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo