A kulisszák mögött – Nyílt nap a budapesti Német Nagykövetségen

Forrás: Zentrum

A határnyitás és a Fal leomlásának 25. évfordulója alkalmából a budapesti Német Nagykövetség 2014. május 17-én megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt.

IMG_0751

A Német Nagykövetség a látogatókat a nyílt napon igen színes és informatív programkínálattal várta: egész nap lehetőség volt a nagykövetség épületében vezetésen részt venni, melynek során a vendégek meglátogatták irodájában Dr. Matei I. Hoffmannt, a Németországi Szövetségi Köztársaság magyarországi nagykövetét, valamint megtekinthették a Diktatúra és demokrácia a szélsőségek korszakában c. és a nagykövetség épületének történetét bemutató kiállítást, illetve a Görbe tükör 1989 című karikatúrakiállítást az 1989-es határnyitás és a rendszerváltoztatás korszakáról.

IMG_0761

Az érdeklődők az épület udvarán informálódhattak a nagykövetség különböző területeken, mint például a politika, gazdaság, tudomány, kultúra és oktatás terén végzett feladatköreiről. A rendezvényre meghívták a Német Nagykövetség több partnerintézményét is, többek között a Friedrich-Ebert-Stiftungot, a Konrad-Adenauer-Stiftungot, a Budapesti Német Iskolát, az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetemet, a Goethe Intézetet, valamint a DAAD-t, a Német Felsőoktatási Információs Központot, hogy bemutatkozhassanak és bemutathassák tevékenységeiket az érdeklődőknek.

Szintén meghívót kapott a nyílt napra a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, így a Zentrum még szélesebb körben bemutathatta és népszerűsíthette a német nemzetiségi kultúra területén végzett tevékenységét és a Zentrum-Programme im HdU rendezvénysorozatot.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo