Fiatalok a színpadon

Forrás: Zentrum

2014. április 11-12-én a Lenau Egyesület színházkedvelő fiatalok számára szervezett workshopot Pécsett. A továbbképzés vezetői a szekszárdi Magyarországi Német Színházból jöttek: Frank Ildikó színházigazgató és Raphael Koeb színész párhuzamosan tartottak improvizációs-, beszéd- és mozgásgyakorlati foglalkozásokat, Florin Gabriel Ionescu rendező pedig a színpadkép és a rendezői munkálatok alapjaiba vezette be a fiatalokat.

A tréningen húsz pécsi és újvidéki egyetemista vett részt. A Dramaschine nevű, évek óta aktív pécsi német nyelvű amatőr színtársulat látta vendégül az újvidéki egyetemista színjátszó kört. Az újvidéki csoport, amely jelenleg hét tagot számlál, elsősorban improvizációs darabokat ad elő. Rajtuk kívül csatlakozott még a képzéshez a Pécsi Tudományegyetem Germanisztikai Intézetének öt hallgatója.

A gyakorlatorientált kurzusokat az első nap a Lenau Házban, második nap pedig az Ifjúság útján, az egyetem épületében tartották. A fiatalok rendkívül motiváltan, örömmel vetették bele magukat a számos feladatba, programba, melyek hozzájárultak művészi fejlődésükhöz.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo