Dieter Uesseler, ZfA-szaktanácsadó elbúcsúzott

Forrás: Zentrum

9 év budapesti szaktanácsadói, összesen 16 év tanári és 24 év a német lektortanári programban végzett tevékenysége után július végén Dieter Uesseler nyugdíjba vonul. Az elismert pedagógus és szaktanácsadó június 18-án a Budapesti Német Nagykövetségen tartott fogadáson köszönt el munkatársaitól és a partnerintézményeknél dolgozó kollégáitól.

IMG_1753

Uesseler germanisztikát és politikatudományt hallgatott a Bochumi és Marburg/Lahn Egyetemeken. Szaktanácsadói tevékenysége előtt két évig tanított a mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnáziumban, majd öt évig volt a Budapesti Tanítóképző Főiskola német nyelvi lektora. 2005. augusztus 18-a óta a budapesti Külföldi Oktatási Ügyek Központja (Zentralstelle für Auslandsschulwesen) koordinátoraként és szaktanácsadójaként dolgozott. A német lektortanárok programját irányította, illetve a második szintű német nyelvdiploma (DSD, Stufe II) vizsgáit szervezte.

IMG_1730

A szaktanácsadó mindig kompetens és segítőkész volt, ha a magyarországi német iskolák német oktatásáról volt szó. Dieter Uesseler mindig támogatta az ifjúsági projekteket is, mint pl. a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ által rendezett Abgedreht! – Magyarországi Német Ifjúsági Filmünnepet, amelyen zsűriként is részt vett.
Valamennyi kollégája elismerően nyilatkozott Dieter Uesseler munkásságáról, aki megígérte, hogy a jövőben is rendelkezésükre áll, hiszen bár távozik az irodából, de családjával Magyarországon marad.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo