Lengyel és német diákok vendégeskedtek a Németek Házában

Forrás: Zentrum

A hesseni Frielenddorf-Vernában található Ohetal Iskola Verna és a lengyel Zesporl 4. számú mragowoi iskola 2009 óta tartó együttműködésének keretében évente látogatják egymást az iskolák diákjai.

IMG_1113

„Idén valami újat szerettünk volna csinálni, ezért döntöttünk egy közös magyarországi kirándulás mellett”, mondta a német diákok tanára Lucien Vico Kempe és hozzátette, hogy a csereprogram segítségével nyitottabbá szeretnék tenni a tanulókat más nemzetek és nemzetiségek iránt, illetve új ismereteket kívánnak nekik nyújtani. Ez a mai globalizálódó világban kiemelten fontos.
Június 2. és 6. között 31 diák, 2 lengyel tanárnő és 4 német tanár érkezett Budapestre. A Magyarországi Németek Házában rendezték be főhadiszállásukat, ahol minden nap előre megadott témákhoz kapcsolódó előadásaikat prezentálták a csoportnak.

IMG_1107

Itt fogadta őket a Zentrum igazgatónője Ambach Mónika és a ház ügyvezetője Beck Artúr, akik bemutatták nekik a magyarországi németséget, valamint megválaszolták a magyarországi nemzetiségekkel kapcsolatos kérdéseiket. Városnézés mellett, ellátogattak a Terror Háza Múzeumba, Szentendrére, részt vettek egy magyar táncrendezvényen, felkeresték a Német Nemzetiségi Gimnáziumot és megtekintették a lengyel kisebbség múzeumát is.
Ez a csereprogram kiváló példája a különböző országok diákjai és tanárai közti együttműködésnek, akik szívesen szélesítik látókörüket interkulturális területen is.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo