Magyarországi Német Színház: elismerték a legjobb és a legkedveltebb színészt

Forrás: Zentrum

A Magyarországi Német Színház május 29-én és 30-án immáron tizenegyedik alkalommal rendezte meg Miniévadját, melyen a 2013/2014-es évad négy darabját mutatták be, továbbá két díjat is kiosztottak.

dbu_01b

A kétnapos rendezvény színes programmal várta a nézőket: Shakespeare Szentivánéji álom című komédiája mellett az érdeklődők megtekinthették Michael Ende MOMO-ját, Falussy Lilla drámáját, a Metadolcét ill. Ingrid Lausundtól a Gerincbántalmak című művet.

A Miniévad jelentős szakmai fórum is: az előadásokat szakemberekből összeállított zsűri kísérte figyelemmel és értékelte, továbbá döntöttek az Évad színésze megtisztelő címről is. Egész éves munkájáért idén Raphael Koeböt tüntették ki. A társulat munkatársainak idén is megvolt a lehetősége, hogy leadják szavazatukat kedvenc színészükre: A legtöbb szavazatot ebben a kategóriában Robert Martin kapta. A színész Tom Pilathtal és Horgász Dezsővel együtt részt vett az idei Abgedreht! – Magyarországi Német Ifjúsági Filmünnepen, Dezső will singen (Dezső énekelni akar) című szpotjukkal meg is nyerték az U35sec kategóriát.

A Magyarországi Német Színház bejelentette továbbá, hogy az évad végén mind az öt német színésze elhagyja Szekszárdot, hogy pályafutásukat Németországban folytassák. A színház azonban biztosította nézőit, hogy a stáb keményen dolgozik a következő évad bemutatóin, hogy ismételten színvonalas darabokat nyújthasson a közönségének.

Magyarországi Német Színház >>>

A Magyarországi Német Színház a Facebook-on >>>

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo