Megnyílt Hőgyészen a Blickpunkt-vándorkiállítás




A Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ 2008-ban indította online fotópályázatát, a Blickpunktot. Az azóta lebonyolítótt hat versenyre összesen több mint 2000 képpel neveztek a résztvevők fotó, archív kép és képeslap kategóriában. A verseny minden év novemberében egy nagyszabású kiállítással és díjátadóval zárul Budapesten a Műcsarnokban.Az első záróünnepség után fogalmazódott meg az ötlet, hogy még szélesebb körben is bemutatásra kerüljenek a legszebb alkotások. A Blickpunkt-vándorkiállítás 2009 óta nagy sikerrel járja az országot. 

IMG_1568

Július 14-én a hőgyészi borházban Ambach Mónika nyitotta meg a Blickpunkt 2013-vándorkiállítást. „Az itt látható képek ékes bizonyítékai annak, hogy milyen sokoldalú a magyarországi németség, milyen nagy mértékben járultak és járulnak hozzá mind a mai napig országunk kulturális sokszínűségéhez”, hangsúlyozta a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ igazgatónője. Szili Erzsébet a szervezők nevében köszönetet mondott a kultúrműsor közreműködőinek, különösen a németországi Eckenhaidból érkezett férfikórusnak, akik fellépésükkel kitűnő keretbe foglalták a rendezvényt.

IMG_1595

A Blickpunkt nem ismeretlen a hőgyésziek számára, hiszen szinte napra pontosan egy éve nyílt meg a Művelődési Házban az előző vándorkiállítás. Az akkoriban igen látogatott tárlat méltó folytatást kapott és a közönség érdeklődése sem csökkent. A képek még egy hónapig láthatóak Hőgyészen, a jelenlegi helyszínről, a Borházból hamarosan átköltöznek a Vincellérházba, ahol szintén szeretettel várják mindazokat, akik szívesen megcsodálnák a legszebb magyarországi német fotókat.

Ajánlott hírek