Minisztériumi gyakornokok látogattak a HdU-ba

Forrás: Zentrum

Kofler Olívia és Schauer Sára, a bajai Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja két diákja Tircsi Richárddal, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Nemzetiségi Főosztályának osztályvezetőjevel együtt június 13-án a Magyarországi Németek Házába látogatott.

IMG_0529
Az MNÁMK 11. évfolyamos tanulóinak a tanév végén kötelező egy általuk választott intézményben gyakorlatot végezniük. Cél, hogy olyan gyakorlati és elméleti ismeretekre tegyenek szert, melyek hasznosak lesznek későbbi tanulmányaikhoz és munkájukhoz. A szerzett tapasztalatokról egy portfóliót kell összeállítaniuk, majd a következő évben segítenek társaiknak gyakorlati hely kereséssében.

Minisztériumi gyakorlatuk utolsó napján Tircsi Richárd kíséretében Kofler Olíviát és Schauer Sárát a Magyarországi Németek Házában Grund Lajos fogadta. A Zentrum irodavezetője tájékoztatta a vendégeket a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ munkájáról és körbevezette őket a házban. A látogatók meglátogatták a Neue Zeitung szerkesztőségét és a Magyarországi Németek Könyvtárát, megismerték a ház működését majd a rendezvényteremben megtekintették a Svábok a németek között c. aktuális kiállítást.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo