MNÁMK-tanuló gyakornokként a Zentrumnál

Forrás: Zentrum

Június 23-tól egy héten át új gyakornok dolgozik a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központnál. A következőkben saját szavaival mutatkozik be.

Csordás Krisztina vagyok, 18 éves, hartai lakos. A Magyarországi Németek Általános Művelődési Központjába járok. Jövőre az érettségivel dupla bizonyítványt szerzek, ami azt jelenti, hogy egy német és egy magyar érettségivel is rendelkezni fogok. 11. osztályban lehetőségünk van egy hetes érdeklődésünknek megfelelő szakmai gyakorlatot végezni.

IMG_0537

A Zentrumot egy pár éve ismerem. Az osztállyal eddig háromszor vettünk részt az Abgedreht! – Magyarországi Német Ifjúsági Filmünnepen – így ismertem meg a Zentrumot, és az évek folyamán amin csak lehetett, részt vettem, pl. a Blickpunkton is. Azért választottam a Zentrumot gyakorlati helyemnek, mert minden érdekel, ami a magyarországi németekkel kapcsolatos, továbbá a rendezvények rendezői, szervezési oldala is. A hét folyamán betekintést kapok a kulisszák mögé és a Zentrum mindennapi munkájába.

Ez a hét nagy segítség lesz számomra abban, hogy eldöntsem, el tudok-e magamnak a jövőben valami hasonló munkát képzelni, vagy inkább valami mást szeretnék csinálni. Természetesen ismét egy kicsit közelebb kerülök a magyarországi németekhez, ami nagyon fontos számomra. Remélem, hogy a hét mind nekem, mind a nyelvtudásomnak és természetesen az intézmény dolgozóinak egyaránt remek és eredményes lesz.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo