Nyári party – jazz koncert – sikeres évadzárás

Forrás: Zentrum

A Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ (Zentrum) a 2013/14-es Zentrum-Programme im HdU rendezvényévadot egy nyári partyval és a kiváló jazz formáció, az FM Café koncertjével zárta június 27-én kellemes nyári melegben a Magyarországi Németek Háza udvarán.

A lufikkal díszített udvaron a Neue Zeitung, a Németek Háza, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata és a Zentrum egy közös standnál mutatkozott be, illetve a Magyarország Németek Könyvtára német nyelvű könyvekkel ajándékozta meg az érdeklődőket. A vendégek Beck Artúr ügyvezető vezetésével megtekinthették a Németek Házában dolgozó intézmények irodáit, a könyvtárat, illetve a „Svábok a németek” között c. kiállítást a rendezvényteremben.

IMG_1505

Ambach Mónika, a Zentrum igazgatónője köszönetet mondott a múlt év szeptembere óta tartott rendezvények valamennyi közreműködőjének és a támogatóknak, valamint a vendégeknek a számos hangulatos és érdekes estéért. Összesen 20 rendezvény került megrendezésre. A programok tervezésénél, melyek között könyv- és filmbemutatók, beszélgetések, színházi előadások és kiállítások szerepeltek, nem csak a felnőtt korosztályra, hanem a fiatalokra és a gyerekekre is gondoltak a szervezők. A rendezvényeken összesen 800-nál is több vendéget köszönthettek a Magyarországi Németek Házában.
A nyári partyn búcsúztak a Zentrum munkatársai a két gyakornoktól is: Grossmann Korinna, az ELTE hallgatója három hónapot töltött az intézménynél és Csordás Krisztina, a bajai Magyarországi Németek Általános Művelődési Központjának diákja egy egyhetes gyakorlaton ismerkedett a Zentrum munkájával.

IMG_1538

A kiváló hangulatról az FM Café gondoskodott Joe Fritz vezetésével. A remek klarinétos zenész kollégáival, Marosi Zoltánnal (harmonika), Molnár Péterrel (nagybőbő) és Adamecz Józseffel (dob) az 1940-60-as évek amerikai és európai slágereit játszotta a teraszon. A házban működő Ecke 22 étterem étellel és itallal kínálta a vendégeket, akik még késő estig gyertyafényben beszélgettek az asztalaiknál és vastapssal díjazták a zenészeket.

A nyári szünet után folytatódnak a rendezvények a Magyarországi Németek Házában. A Zentrum szeptembertől ismét színes és érdekes programokkal várja majd az érdeklődőket.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo