Csordás Krisztina: Visszatekintés a gyakorlatomra

Forrás: Zentrum

A Magyarországi Német Kulturális és Információs Központban a – sajnos csak – egy hetes gyakorlatom alatt nagyon jól éreztem magam, és sok szép élménnyel térhettem haza.

IMG_1617

Tulajdonképpen már az első nap sok feladatot kaptam és a legtöbb nagyon jó volt a német nyelvtudásom javítására. Meg kell hogy mondjam, van még hova fejlődnöm.
A Zentrum képviseletében egy kiállításmegnyitón vehettem részt a Goethe-Intézetben. Az eseményről írt cikkem megjelent a Zentrum weboldalán is. Nagyon nagy élmény volt számomra, hogy találkozhattam Horváth Ernővel, egy olyan fényképésszel, aki már 1989-ben is fényképezett. A várban is voltam. Régi Neue Zeitungokat vittünk a Magyarországi Németek Könyvtárából digitalizálni a Kisebbségkutató Intézetbe. Meglátogathattam a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatát is. Pfiszterer Angelika az MNOÖ kultúrreferense bemutatta nekem az önkormányzat felépítését és tevékenységét, mesélt a székhelyről és körbevezetett a házban. Köszönet érte!

IMG_0573

Legjobban a gyakorlatom utolsó napján tartott rendezvény, az FM-Café kiváló jazzkoncertje tetszett. A Zentrum ezzel a nyárköszöntővel zárta a Zentrum Programme im HdU rendezvénysorozat első évadát. Az esemény lebonyolításában én is aktívan részt vehettem. A koncert szünetében az érdeklődőket körbevezették a Magyarországi Németek Házában. A hangulat szuper volt, mindenki jól érezte magát és én is nagyon élveztem.

Örülök, hogy a Zentrumot választottam gyakorlati helynek. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy a Zentrumnál végezzen gyakorlatot. Köszönetet szeretnék mondani a Magyarországi Németek Háza összes dolgozójának, különösen Ambach Mónika Zentrum-igazgatónőnek a lehetőségért, hogy itt lehettem, Grund Lajos irodavezetőnek a „mentormunkáért”, Mayer István könyvtárosnak a sok segítségért és mindenkinek a csodálatos és eseménydús hétért.

Csordás Krisztina
Magyarországi Németek Általános Művelődési Központjának diákja

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo