Sváb Szépségverseny Nagynyárádon: hazai győzelem

Forrás: Zentrum

Július 27-én Nagynyárádon, a XV. Kékfestő Fesztivál keretében rendezték meg a VIII. Sváb Szépségversenyt. Ebben az évben egy helybéli lányt választottak királynőnek.

schönheiten-tracht

Hetvehelytől Bajáig, Szederkénytől Vaskútig számos német településről érkeztek ifjú hölgyek, hogy megmutassák magukat az ezernél is több nézőnek. Hogy – amennyiben ez egyáltalán lehetséges – még szebbé varázsolják a versenyzőket, pompás öltözékekkel ruházták fel őket, köztük kékfestő holmikkal is. A lányoknak néhány szóban be is kellett mutatkozniuk, bizonyítandó, hogy valóban svábok, dialektusban.

Késő estig tartott, mire a bírák összesítették a pontszámokat. Ezután következett a díjkiosztó. A harmadik helyezést a kisnyárádi Víg Dalma érte el, második Krix Ágnes lett Vaskútról. A gyöngyökkel díszített koronát ebben az évben a nagynyárádi Erb Valentina nyerte el. A királynőnek és udvarhölgyeinek Sárdi János, a legendás nagynyárádi kékfestő mester akasztotta a vállára a szalagokat.

schönheitswettbewerb

Két különdíjat és egy közönségdíjat is kiosztottak. Az előbbieket a ligeti Varga Katalin és a hetvehelyi Lóki Alexandra – aki begipszelt lába ellenére sem lépett vissza a szerepléstől, és ezért különösen nagy tapsot kapott a közönségtől – vehette át. A közönségdíjat Krix Ágnes nyerte el.

A Bucsúházy Piroska készítette kékfestő fellépőruhákat meg is tarthatták a versenyzők. Az anyagot Sárdi János, Kovács Miklós és Horváth Tibor készítette elő.

A mohacsiujsag.hu cikke nyomán.
Fotók: Schuth János

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo