Közhasznú társadalompolitikai projekteket keresnek



Vannak ötletei egy kiemelkedő társadalompolitikai projekthez, de hiányzik az anyagi háttér a kezdéshez? Több figyelemre lenne szüksége az ötletének? Akkor pályázzon a 2014-es „Engagementpreis”-ra!

A FES-Ehemalige e.V. 2014 november 1-jén megrendezendő éves találkozója keretében kiemelkedő társadalompolitikai munkásság elismeréseként nyolcadik alkalommal adja át díját. A Friedrich-Ebert-Stiftung egykori és jelenlegi ösztöndíjasainak projektjeire összesen 7 500 Euró és további támogatások állnak rendelkezésre.

Részvételi jogosultság:
A versenyen minden egykori és jelenlegi, bel- és külföldi ösztöndíjas részt vehet, akár más, nem ösztöndíjassal együttműködve. Lehetőség van egyéni jelentkezésre, de a csoportos pályázatot előnyben részesítik. Korábban is létező és új intézményekben megvalósuló projekteket lehet benyújtani.

Értékelés:
A zsűri többek között a következő kérdések alapján értékeli a pályaműveket: Mennyire közhasznú és jótékonysági a projekt? Mekkora potenciál rejlik az ötletben? Mennyire ésszerű a pályázati pénz felhasználása? Mennyire valószínű a sikeres megvalósítás?

Pályázati dokumentumok:
A szükséges dokumentumokat – egy négyoldalas nyomtatványt és egy kötelezettségvállalási nyilatkozatot – megtalálják a www.fes-ehemalige.de/engagementpreis internetes oldalon. Hogy pályázatuk átláthatóbb legyen, csatolhatnak egy digitális dokumentumot is (max. 1 MB, PDF, Word, PowerPoint, JPG, MPEG formátumban).

Leadási határidő:
A teljes pályázati anyagnak legkésőbb 2014. szeptember 15-ig be kell érkeznie az engagementpreis@fes-ehemalige.de címre.

Kapcsolat:
Kérdéseiket az engagementpreis@fes-ehemalige.de elektronikus címre küldhetik.

A közérdeklődésre számot tartó kérdésekre adott válaszokat illetve további részleteket találnak a www.fes-ehemalige.de/engagementpreis/faq oldalon is. Az előző évek nyerteseiről itt informálódhatnak: www.engagementpreis.de

Ajánlott hírek