„Úton”: a VUdAK csoportos kiállítása Érden

Forrás: Neue Zeitung

Az Érdi Városi Galéria és a Magyarországi Német Írók és Művészek Szövetsége (Verein Ungarndeutscher Autoren und Künstler) szeretettel várja az érdeklődőket a VUdAK képzőművészeti szekciójának „Úton” című csoportos kiállítására, melyet a szekció közelmúltban elhunyt tagjai, Bartl József és König Róbert emlékének ajánlanak.

hanselbek-keri

A megnyitó augusztus 15-én került megrendezésre az Érdi Galériában. A képtár vezetője, Kéri Mihály örömét fejezte ki, hogy vendégül láthatja a VUdAK-tagokat. Matzon Ákos, a tárlat kurátora és a VUdAK képzőművész szekciójának elnöke utalt arra, hogy az éves csoportos kiállítás elhagyta szokásos helyét, a budapesti Magyarországi Németek Házát és eleget tett a gyönyörű szépen felújított érdi galéria meghívásának. A kiállítást Cseh Borbála vezette fel, a kiváló zenei körítésről Eichinger Tibor jazzgitáros gondoskodott.

hanselbek-vernissage

A VUdAK „Úton” című csoportos kiállításának záróünnepségét szeptember 5-én, pénteken 17:30-kor rendezik meg, amelyen a VUdAK irodalmi szekciójának tagjai felolvasással mutatkoznak be. A kiállító művészeket ismét Cseh Borbála mutatja be. Zenei közreműködő az érdi Rozmaring Kórus lesz.

Helyszín: Érdi Galéria, 2030 Érd Alsó u. 2.

A záróünnepség az éves VUdAK-taggyűlés kiemelt programpontja.

Fotók: Neue Zeitung / I. F.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo