Úton a VUdAK-kal

Forrás: Zentrum

Augusztus 15-én, pénteken 18 órakor nyílik meg az Érdi Városi Galériában a Magyarországi Német Írók és Művészek Szövetsége (VUdAK) képzőművészeinek éves kiállítása. A művészek az „Úton” c. kiállítással egyúttal tisztelegnek a nemrég elhunyt VUdAK-tagok, Bartl József és König Róbert emléke előtt.

IMG_0341

Bartl Józsefet, a VUdAK alapítótagját számos elismeréssel, többek között Munkácsy-díjjal tüntették ki, a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt kitüntetést kétszer vehette át. Munkássága igen sokszínű, a festészet mellett grafikákkal, plasztikákkal, gobelinekkel és üvegkompozíciókkal is foglalkozott.

PICT2982
Dr. habil. DLA König Róbert grafikus, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Grafika Tanszékének nyugalmazott egyetemi docense szintén egyike volt a VUdAK alapító tagjainak. A klasszikus grafikai eljárások mestere új eljárásokat dolgozott ki a magasnyomásban, de jelentős a falfestmények terén végzett munkássága is. 2013-ban vehette át a Munkácsy-díjat.

Az augusztusban nyíló tárlaton kiállító művészek:
Bartl József, Berentz Péter, Damó István, Dechandt Antal, Frömmel Gyula, Forster Jakab, Hajdú Beáta, Hajdú László, Heitler László, Húber András, Jovián György, Karsch Manfred, Kling József, Kovács-Gombos Gábor, König Róbert, Lieber Erzsébet, Lux Antal, Matzon Ákos, Misch Ádám, Schwarz Volker, Szily Géza, Trieb Zsuzsa, Wagner János.

A finisszázsra szeptember 5-én 17:30 órától kerül sor, melynek keretében bemutatkozik a VUdAK irodalmi szekciója és Cseh Borbála művészettörténész bemutatja a kiállítás anyagát.

A meghívó >>>

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo