Előfizetőket keresnek a soroksári családkönyvhöz

Forrás: Bibliothek.hu

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A családfakutatás nagy munka: az anyakönyvi keresésekhez, a leszármazás visszavezetéséhez sok időre és türelemre van szükség. Vannak azonban olyan kiadványok, amelyek nagy mértékben megkönnyítik és meggyorsítják ezeket a tevékenységeket: a települési családkönyvek (németül Ortsfamilienbuch vagy Ortssippenbuch) családok szerint dolgozzák fel a helységek adatait, azaz néhány perc alatt megtalálhatjuk felmenőinket.

Anton Wirth és Johannes Neumayer évtizedek óta dolgoznak családkönyveken, nevükhöz fűződik többek közt a vecsési és a dunaharaszti ill. taksonyi is. Soroksárról szóló művük anyaga is készen áll már, de amíg nem szereznek 100 előfizetőt, nem éri meg kiadni a könyvet. Ez azonban nagyon fontos lenne, mert sok környékbeli falu ill. a bácskai Csávoly német lakossága származik Soroksárról.

Arra kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, jelezzék érdeklődésüket a Duna Menti Sváb Családkutatók Egyesületének (Arbeitskreis Donauschwäbischer Familienforscher, AkDFF), hogy megjelenhessen a könyv, és ne menjen veszendőbe a tartalma.

Az AkDFF elérhetősége a következő:

Arbeitskreis Donauschwäbischer Familienforscher
D-71064 Sindelfingen
Goldmühlestraße 30
Tel.: +49 (7031) 7937637
E-mail: info@akdff.de

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2019 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo