„Fontos a folyamatos kommunikáció és a hatékony érdekképviselet“ – bemutatjuk Önöknek Győriné Meiszter Katalint

Forrás: LdU

Szeretné követni a választásokról szóló híreket?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata új sorozatot indított a „Deutsche Liste – Die erste Wahl” c. Facebook-oldalán, amelyben bemutatja – a teljesség igénye nélkül – a magyarországi németek országos listájának néhány jelöltjét.

Győriné Meiszter Katalin Liptódról, egy kis baranyai német településről, német nemzetiségi családból származik. A Baranya megyei Bólyban él, házas, két felnőtt gyermek édesanyja. A diplomás tanárnő a bólyi általános iskolában több mint három évtizede németet, nemzetiségi népismeretet és két nyelven környezetismeretet tanít. Származása, erős német nemzetiségi önazonosság-tudata és hivatásának szeretete már sok éve ösztönzőleg hat a munkájára, és mindebből fakadóan töretlen elköteleződéssel tesz a magyarországi német oktatásügyért és a hazai német nemzetiségért. Nyolc éve elnöke a bólyi német nemzetiségi önkormányzatnak, és az elmúlt négy évben a Baranyai Német Önkormányzatok Szövetségének elnökségi tagja is volt.

16349_851490974861010_4220241986434791952_n

- Az oktatás és a kultúra az a két terület, amelyen a legtöbbet tehetek a nemzetiségemért – mondja Győriné Meiszter Katalin. – Az elmúlt években részt vehettem a német nemzetiségi iskoláknak szánt új tantervek kidolgozásában, valamint az egyes iskolai tagozatok közötti átmenetek megalkotásában is. Részt vállalhattam a nemzetiségi iskolák tankönyveinek kidolgozásából is. Szilárdan hiszem, hogy a népcsoportunk jövője a fiatalság kezében van, éppen ezért óriási felelősség hárul a velük foglalkozó szakemberekre. Örülök, hogy a közelgő nemzetiségi választásokon sok fiatal jelölt indul. Biztosan fellendítik majd az országos német önkormányzat tevékenységét. Emellett természetesen nagy szükségünk van az e téren tapasztalt emberek munkájára is.

Győriné Meiszter Katalin azt mondja, az MNOÖ a jövőben akkor tud majd jól működni, ha tudatosan lehetőséget teremt arra, hogy a „lentről“ jövő javaslatok eljussanak az országos grémiumig. Ehhez szerinte elengedhetetlen, hogy a közgyűlés tagjai állandóan kapcsolatot tartsanak a települési német önkormányzatokkal, beszélgessenek velük, valamint, hogy folyamatosan értesítsék őket az országos önkormányzat munkájáról. A képviselőjelölt meggyőződése, hogy az anyanyelvünk ápolása, az identitásunk erősítése, a német hagyományaink megőrzése mellett az érdekeinket is hatékonyan kell képviselnünk – mind Magyarországon, mind pedig az anyaországban.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo