Keresik a legjobbakat – „Koch Valéria-díj“ 2015

Forrás: LdU

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának Oktatási Bizottsága javaslatokat vár a 2015-ös Koch Valéria-díj odaítélésére. A díj célja három, a középiskola utolsó két évfolyamának egyikébe járó magyarországi német diák jutalmazása kiemelkedő iskolai teljesítményükért és a nemzetiséghez kötődő sokoldalú tevékenységükért, illetve egy a felsőoktatásban frissen végzett magyarországi német bachelor- vagy mesterképzésben végző hallgató díjazása kiváló, magyarországi német témát feldolgozó szakdolgozatáért, aki tanulmányait 2014-ben fejezte be.

Gála 2011 081

Középiskolások esetében a nevezés az érintett oktatási intézmény feladata, a felsőoktatási intézményben végzettek esetében azon tanszéké, ahová a diplomamunkát benyújtották. Több pályázó esetében az MNOÖ arra kéri az intézményeket, hogy hozzanak előzetes döntést és állítsanak fel sorrendet a jelöltek között. A díjak megosztására nincs lehetőség. Figyelembe kell venni, hogy Koch Valéria-díjjal csak a magyarországi német nemzetiség tagjait tüntethetik ki.

A javaslathoz a következő mellékleteket kell csatolni:

  • rövid önéletrajz (nem táblázatos formátumban!) a német nemzetiségi területen kifejtett tevékenység leírásával
  • lakóhely szerinti német nemzetiségi önkormányzat vagy egy magyarországi német egyesület ajánlása
  • friss diplomások esetében a szakdolgozat és annak konzulensi értékelése
  • középiskolások esetében a legutóbbi év végi bizonyítvány másolata – feltétel a jó tanulmányi eredmény (min. 4,5-ös átlag), kiemelkedő teljesítmény német nyelv és irodalom tantárgyban (5), példás magatartás és szorgalom (5))
  • egy 1-2 A4-es oldalnyi terjedelmű esszé, “Tevékenységeim német nemzetiségi területen” címmel
  • pályázó otthoni címe, telefonszáma, e-mail címe

A javaslatokat német nyelven, 2014. október 15-ig az MNOÖ hivatalának (1026 Budapest, Júlia u. 9., Levélcím: 1537 Budapest, Pf. 348.) kell benyújtani. A kiválasztáshoz tartozik a középiskolások esetében egy elbeszélgetés is, melyre a jelölteket – akik a fenti követelményeknek megfelelnek – a beküldési határidő lejártát követően hívják meg.

A díjak átadására az MNOÖ 2015. évi Országos Gáláján, a Magyarországi Német Önkormányzatok Napján, Budapesten kerül sor.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo