„Kész vagyok fiatalos, friss ötleteimmel segíteni az országos német önkormányzat munkáját” – bemutatjuk Gáspár Kingát

Forrás: LdU

Szeretné követni a választásokról szóló híreket?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata új sorozatot indított a „Deutsche Liste – Die erste Wahl” c. Facebook-oldalán, amelyben bemutatja – a teljesség igénye nélkül – a magyarországi németek országos listájának néhány jelöltjét.

A magyarországi németek egységes listájának egyik legfiatalabb képviselőjelöltje a Leányváron élő egyetemista, Gáspár Kinga, aki a budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi kapcsolatok alapszakán szerzett diplomát, és aki jelenleg az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem nemzetközi kapcsolatok mesterképzésben vesz részt.

10641014_853567124653395_4623044569411398248_n

- A német nyelvhez és a magyarországi német kultúrához való kötődésem egyrészt a tanulmányaimban gyökeredzik, hiszen mind az általános iskolámban, mind pedig a gimnáziumomban nagy hangsúlyt fektettek a nemzetiségi oktatásra – vallja Kinga. – Másrészről magyarországi német származású vagyok, ezért az őseim szokásait különösen a szívemen viselem. Gyermekkorom óta a Leányvári Német Kulturális Egyesület tevékeny tagja vagyok, ily módon igyekszem az elődeim örökségét ápolni, megőrizni. Az egyesületben végzett munkámat számtalan kül- és belföldi táncfellépés, a szülőfalumban megszervezett fesztivál és nyári gyerektábor bizonyítja. A táncegyüttessel rendszeresen utazunk Németországba, idén júniusban Schönwaldban voltunk, októberben pedig egy őszi fesztiválon veszünk részt. Büszke vagyok arra, hogy a tánccsoportunk nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az ősrégi hagyományok még ma is fenn tudnak maradni. Az egyesületnek továbbra is aktív tagja szeretnék maradni.

Gáspár Kinga most először jelölteti magát a nemzetiségi önkormányzati választáson. Azt mondja, kíváncsi, mi várja. Mindenekelőtt ismerkedni szeretne az MNOÖ munkájával. Üdvözli azon törekvést, hogy minél több magyarországi német fiatalt vonjanak be a közigazgatásba és a döntéshozatalba. Reméli, hogy sikerül sokat tanulnia a nála tapasztaltabb közgyűlési tagoktól, és, hogy sok új ismeretségre tehet szert. Az új országos önkormányzatban főleg a kultúra területén szeretne tevékenykedni, és kész fiatalos, friss ötleteivel gazdagítani az országos német önkormányzat munkáját.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo