Köszönjük, Magyarország!

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

25 évvel ezelőtt, 1989. szeptember 11-én hivatalosan is megnyitották a határt Magyarország és Ausztria között. Ebből az alkalomból Németország a Német Nagykövetség által, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara támogatásával plakátakcióval szeretne köszönetet mondani a magyaroknak.

Lieselore Cyrus, a Németországi Szövetségi Köztársaság magyarországi nagykövete a plakátkampány hivatalos bemutatásakor kijelentette, hogy 1989. szeptember 11-ével a hihetetlenül eseménydús és izgalmas történelmi nyár a „csodák évében” elérte békés csúcspontját. „A magyarok ezeknél az eseményeknél nagy bátorságról és szívről tettek tanúbizonyságot – erről ismertek ők, és így is cselekedtek“ – mondta a nagykövetasszony. Egyben hangsúlyozta, hogy a világban és Európában most is zajló válságok láttán különösen fontos a békés történelmi események emlékének megőrzése a fiatalabb generációk számára is.

„1989. szeptember 11-e mindenek előtt a magyarok és a keletnémetek szabadságszeretetének győzelme volt. Ezért őszinte köszönetünket és tiszteletünket érdemlik az egykori szereplők“, jelentette ki Dale A. Martin, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara elnöke a plakátkampány indításakor. A kamara tagjai számára nem valamiféle formális kötelezettség, hanem szívből jövő késztetés, hogy köszönetet mondjanak a magyaroknak a 25 évvel ezelőtt tanúsított bátorságukért, közölte Martin.

Lobenwein Tamás fotóját, mely az egyik legelső fénykép, amelyen 1989. szeptember 11-én Sopronnál NDK-állampolgárok átlépik a határt a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara tagjainak segítségével közterületeken, illetve saját gyárépületeken óriásplakátok és molinók formájában nemcsak Budapesten, hanem hat további városban – Szombathelyen, Sopronban, Kecskeméten, Mosonszolnokon, Hatvanban és Miskolcon – mutatják be.

A támogatók >>>

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo