Zentrum-Programme im HdU – kezdődik az új évad

Forrás: Zentrum

Szeretne első kézből értesülni a HdU-ban zajló rendezvényekről?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Az Auf dem Teppich sorozattal indul a Zentrum-Programme im HdU (Zentrum programok az MNH-ban) új évada. Szeptember 10-én szemtanúk mesélnek a rendszerváltoztatás  előtti emlékeikről, illetve hogyan befolyásolta az emberek életét a vasfüggöny a határ mentén és a keleti blokkban. A pódiumbeszélgetés apropója a határnyitás 25. évfordulója, hiszen 1989. szeptember 11-én nyílt meg hivatalosan az osztrák-magyar határ.

hatar2

Az Auf dem Teppich: Eine Grenze, die Leben beeinflusste (Egy határ, ami életekre  volt befolyással) szeptember 10-én 18 órakor kezdődik a Magyarországi Németek Házában. Bővebben a programról >>>

A Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ (Zentrum) szeptember végén egy hangulatos estre invitálja az érdeklődőket, hogy együtt ünnepeljék az intézmény 10 éves fennállását.
Októberben mutatják be Gonda Gábor Kitaszítva. Kényszermigráció, nemzetiségpolitika és földreform németek által lakott dél- és nyugat-dunántúli településeken 1944-1948 című könyvét.
Az 1956-os forradalom kapcsán kiállítás nyílik Wrabel Sándor (Budapest, 1926 – Budapest, 1992) festményeiből. A forradalom meghatározó élmény volt a festő számára, akit az 1956-os festményciklusa miatt mellőzötté vált.

zentrum_hdu_sept-okt-2014

Rendezvénynapokon a Magyarországi Németek Könyvtára 18 óráig várja az olvasókat.
Ha más nincs megadva, a rendezvények a Magyarországi Németek Háza rendezvénytermében (1062 Budapest, Lendvay u. 22.) német nyelven kerülnek megrendezésre és ingyenesen látogathatóak.
Műsorváltozást a szervezők fenntartják.

Iratkozzon fel a Zentrum hírlevelére. Küldjön egy e-mailt a következő címre: info@zentrum.hu

Like-oljon bennünket a Facebookon is, hogy értesülhessen az aktuális magyarországi német hírekről.
Itt talál bennünket:
www.facebook.com/zentrumhu

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo