Heinek Ottó szerint nagyon fontos a folytonosság és a megújulás

Forrás: LdU

Szeretné követni a választásokról szóló híreket?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata új sorozatot indított a „Deutsche Liste – Die erste Wahl” c. Facebook-oldalán, amelyben bemutatja – a teljesség igénye nélkül – a magyarországi németek országos listájának néhány jelöltjét.

A magyarországi németek egységes listájának első helyén az országos önkormányzat elnöke, Heinek Ottó áll. A következő választási ciklusra vonatkozó terveket, feladatokat eképp foglalja össze:

- Folytonosság és megújulás – e címszavak mentén kell, hogy dolgozzon az MNOÖ következő közgyűlése. Folytonosság alatt az elmúlt évek munkájának továbbvitelét értem, melynek hangsúlyos területei az oktatás, az érdekképviselet és a segítségnyújtás kell, hogy legyenek. Fontos, hogy az MNOÖ oktatáspolitikája egy, már részletesen kidolgozott program megvalósítására koncentráljon, mindent megtegyen a magas színvonalú, modern és sokrétű oktatási kínálat megteremtéséért, és, hogy síkra szálljon azért, hogy az oktatási intézmények egy része – amennyiben azt a feltételek lehetővé teszik – nemzetiségi önkormányzatok fenntartásába kerüljenek. Eközben a jövőben nagyobb figyelmet kell szentelnünk az intézmények közötti hálózat kiépítésére, egyértelmű minőségi kritériumok kidolgozására és alkalmazására, valamint a német nyelvű szakképzésre.

1549336_862052193804888_2103749345182724007_n

A magyarországi németek közösségének politikai érdekképviseletét egyrészről a helyi és regionális önkormányzatokon, de mindenekelőtt az MNOÖ-n keresztül szükséges erősíteni. Ehhez új intézményként igénybe vehetjük – és igénybe is kell, hogy vegyük – a parlamenti szószólónkat. Az önazonosság-tudatunk és a kulturális örökségünk megőrzése komoly elköteleződést igényel, de emellett lényegesen jobb anyagi feltételekre is szükségünk van. A közeljövőben ezt is ki kell harcolnunk.

Az MNOÖ, annak hivatala és munkatársai honfitársaink, egyesületeink, önkormányzataink és intézményeink segítségére vannak, és hozzáértő szakemberekként minden szakmai és szakpolitikai kérdésben rendelkezésre kell, hogy álljanak.

A következő választási ciklusban jelentősen javítanunk kell az MNOÖ ismertségén, és még többet kell törődnünk a magyarországi német médiumok ügyével.

Különösen örülök annak, hogy az új közgyűlésbe számtalan fiatal jelöltette magát. Biztos vagyok abban, hogy ők az MNOÖ munkáját új ötleteikkel és terveikkel gazdagítani fogják. Mindez egy újabb fontos feladatot hoz magával, mégpedig azt, hogy a fiatal generáció sajátos problémáival még többet törődjünk.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo