Nemesnádudvaron járt a Blickpunkt-vándorkiállítás

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A Borünnep minden évben nagy tömeget vonzó esemény, ahol már tradíció a vasárnap délelőtti felvonulás, a borbíró- és borbírónő-avatás, a borkirálynő-választás, a bortúra és rengeteg fellépő színes kulturális műsorral. Ebből az alkalomból mutattuk be a Blickpunkt-vándorkiállítást, amely színhelyéül a helyi önkormányzat pincéje, a Rózsa Sándor-pince szolgált.

DSC_0332

A kiállítást nemcsak nemesnádudvari és környékbeli emberek tekintették meg, hanem testvértelepülésünkről, Neibsheimból (Németország), Ada-Moholról (Szerbia), valamint Diószegről (Szlovákia) érkezett vendégek is. Ezen kívül vasárnap a vándorkiállítás egy a bortúra állomása is volt, így a vártnál több vendégnek mutathattuk be a képeket. Az érdeklődőknek egy rövid ismertetőt tartottunk a Blickpunktról:

1 (2)

„A Blickpunkt egy képverseny, melyet a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ 2008 óta minden évben megrendez. A verseny célja pillanatokat megörökíteni a magyarországi németek múltjából és jelenéből. A elmúlt évek során több mint 2000 kép gyűlt össze. A részvétel nagyon egyszerű, a blickpunkt.hu weboldalra három kategóriában lehet képeket feltölteni. Ezek a fotók lehetnek archívak, képeslapok illetve saját készítésűek. A három kategória legjobb és legszebb képei vándorkiállítás formájában járják az országot. Minden évben kiadásra kerül a legjobb 12 képből összeállított naptár, melyhez csatolják a két legszebb képeslapot is. Ezen kívül különdíjakat is lehet nyerni, az első helyezettek pedig pénzjutalomban részesülnek.”

DSC_0333

A kiállítással kapcsolatban nagyon pozitívak voltak a visszajelzések, ezért a jövőben szeretném a következő vándorkiállítást is elhozni a falumba.

Köszönöm a Zentrum csapatának a lehetőséget és kívánok nagyon sok résztvevőt a következő versenyen.

Schauer Sára

Október 6-án hetedik alkalommal vette kezdetét a Blickpunkt – Képek versenye. További információ >>>

Ettől az évtől új kategória is várja a versenyzőket: Blickpunkt az Instagramon! Részletek >>>

Blickpunkt – Képek versenye >>>

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo