Nemzetiségi választás: a finisben

Forrás: Zentrum

Szeretné követni a választásokról szóló híreket?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Szeptember 26-án lezárult a regisztráció az önkormányzati választásokra. Az októberi nemzetiségi választáson csak az adhatja le szavazatát, aki eddig a napig kérte felvételét a nemzetiségi névjegyzékbe.

wahlen_logo

A nemzetiségi képviselők megválasztására október 12-én, az önkormányzatokéval egy időben, de másik szavazóhelyiségben kerül sor. A nemzetiségi választáson legfeljebb három szavazólapot kapunk, a helyi nemzetiségi önkormányzat, a megyei ill. budapesti, valamint az országos lista megválasztásához. Helyi nemzetiségi önkormányzat csak ott alakulhat, ahol legalább 25 lakos az adott nemzetiséghez tartozónak vallotta magát.

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint 406 településen fognak német önkormányzatot választani. 15 megyében és a fővárosban tartanak területi választásokat.

Ha nem állandó lakhelyükön kívánják leadni szavazataikat, akkor azt még október 10-ig kérvényezhetik online vagy a helyi választási irodánál. Ebben az esetben azonban csak a bejegyzett tartózkodási helyen szavazhatnak. További feltétel, hogy a tartózkodási helyet bejelentése legkésőbb június 23-ig megtörtént.

Kérjük Önöket, vegyenek részt a nemzetiségi választáson, támogassák a német jelölteket ill. a területi és országos német listát! A jelszó: „Steh’ auch jetzt dazu!”!

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo