Bemutatjuk Szalonna Zoltánt, az MNOÖ közgyűlésének tagját

Forrás: LdU

Szeretne az MNOÖ-vel kapcsolatos hírekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata „Deutsche Liste – Die erste Wahl” c. Facebook-oldalán indított sorozatának folytatásaként bemutatja a közgyűlésének egyik új tagját.

„A Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának munkáját mindenekelőtt a gazdaság területén szerzett tapasztalataimmal, ismereteimmel szeretném segíteni“ – a nemrég útjára indított sorozatunk folytatásaként bemutatjuk Önöknek Szalonna Zoltánt, az MNOÖ közgyűlésének egyik új tagját.

10354943_883028435040597_384822610410849537_n

- Folyamatosan úton vagyok: hol Budapesten, hol Németországban, hol a világ egyéb pontjain, de az otthonom egyszer s mindenkorra Véménd – meséli Szalonna Zoltán. – Számomra a péntek délutánok mindig fontos fogódzók, akkor ugyanis – amikor csak tehetem – hazautazom, hogy részt vehessek a fúvószenekarunk próbáján, ott lehessek különféle kulturális rendezvényeken vagy az egykori GJU-s barátaimmal való találkozókon. Az életem utóbbi 2-3 évtizede annak jegyében telt, hogy különféle területeken tudatosan síkra szálltam a magyarországi németségért. Fiatalként 20 éven át tagja voltam a véméndi táncegyüttesnek. A táncolást abba kellett hagynom, ám a zenélést nem. Nyolc éven át Németországban éltem, ahol – amikor csak tudtam – igyekeztem még ismertebbé tenni a sváb népzenei hagyományainkat. Az e területen végzett sokéves munkámért a Magyarországi Német Ének-, Zene- és Tánckarok Országos Tanácsa ezüst kitűzőjét érdemeltem ki.

A Magyarországi Német Fiatalok Közössége alapító tagja, egykori alelnöke vagyok. A magyarországi németeket az ENI-ben (Európai Népcsoportok Ifjúsága) alelnökként európai szinten is képviseltem. Jelenleg az evopro Holding Zrt. vezetőségében dolgozom, és CIO-ként (a cég első számú informatikai vezetőjeként) 32 további cégért felelek. Biztos vagyok abban, hogy az MNOÖ közgyűlésének munkáját a gazdaság területén szerzett tapasztalataimmal, ismereteimmel segíteni tudom, és bízom abban is, hogy a széleskörű kapcsolatrendszerem a jövőben az országos német önkormányzat javára válhat.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo