EGYSZER VOLT… A Lenau Ház második meseversenyéről

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

November 17-én második alkalommal rendezték meg a Lenau Ház német nyelvű meseversenyét a budapesti Goethe Intézet támogatásával. Nyolcvan ötödikes és hatodikos diák érkezett négyfős csapatokban Bóly, Dunaszekcső, Pécs, Kozármisleny, Mecseknádasd, Mohács, Pécsvárad és Sásd településekről, hogy Pécsett a Tudásközpont épületében megmérkőzzenek egymással.

15819494512_a55635dd6d_o

A délután során három mesével kapcsolatban tíz feladat várta a versenyzőket. A három történet a Csipkerózsika a Grimm-testvérektől, egy magyarországi német mese, a Der Fisch und der Frosch Josef Michaelistől és egy osztrák történet, a Vom Glück der Welt Helmut Wittmanntól.

DSCF7486

A diákok közösen, négy fős csapatokban dolgoztak. A csapatnév kitalálása után a „Királynők“, „Kecskék“, „Oroszlánok“ és „Hófehérke“ vitatkoztak és morfondíroztak azon, hogy vajon tizenkét vagy tizenhárom bölcs nő volt a Csipkerózsikában vagy hogy a szerencse segíti-e a peches embert.

DSCF7501

A diákoknak azonban nemcsak a meseismerő tudásukra volt szükségük, hanem számtan- és ügyességi feladatokban is helyt kellett állniuk. A számok világa és a kidurranó luftballonok azonban nem jelentettek komolyabb akadályt a gyerekek számára. A versenyt a 2009-ben készült élőszereplős Csipkerózsika-film vetítése követte, amely alatt kipihenhették a fáradalmaikat.

DSCF7495

A rendezvény zárásaként került sor az ünnepélyes eredményhirdetésre, ahol a diákok átvehették okleveleiket és ajándékcsomagjaikat.

A győztesek pedig:

5. osztály
1. hely: „Ziege“ csapat Mecseknádasdról: Walter Gyula, Walter Vince, Tóth Merse, Molnár Martin
2. hely: „Dornenhecke“ csapat Mohácsról: Daradics Balázs, Fritsch Zorán, Stang Adél, Stang Ádám
3. hely:„Schneeflöcken“ csapat Pécsváradról: Gungl Gréta, Fullér Darina, Gál Bianka, Gerencsér Regö

6. osztály
1 hely: „Mühlstein“ csapat a pécsi Apáczai Nevelési Központból: Csuka Csenge, Benedek Anna, Komáromi Csaba, Szöke Bálint
2. hely: „Die Glücksmädchen“ csapat Bólyból: Rudolf Erzsébet, Morvai Laura, Veszelka Dalma, Horbach Valerie
3. hely: „Bunte Mädels“ csapat a pécsi Koch Valéria Iskolaközponból: Berkes Dóra, Kern Mandula, Kohnke Ilona, Plank Christine

Sandra György

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo