Szakképzési lehetőség Németországban – Felhívás

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A Német Munkaügyi és Szociális Minisztérium gyakornoki programot indított tavaly, melyen magyarországi állampolgárok is részt vehetnek.

760px-Bundesagentur_für_Arbeit-Logo

A főbb tudnivalók:

  • 18-35 éves korú jelentkezőket várnak, akár van már szakmájuk, akár nincs
  • Egy Magyarországon lefolytatott 170 órás intenzív német nyelvtanfolyamon kell részt venni (napi 2-3 óra munkanapokon 3 hónapon át), melyre anyagi támogatást kapnak a résztvevők. (Helyszín: Lenau Ház, Pécs) Aki tud németül, annak nem kell ezen részt vennie.
  • Ezután Németországban kiegészítő német nyelvtanfolyamon lehet részt venni, amennyiben még szükséges, melyet szintén fizet a Minisztérium. A ki- és visszautazást is fizetik.
  • 4 hetes gyakorlati képzés egy üzemben, műhelyben, vagy szakembernél, mesternél (jelenleg a következő szakmákat lehetne így kitanulni: kőműves, betonépítő, útépítő, szigetelő és pékségi eladó, de további szakmák is tárgyalás alatt vannak).
  • Erre az időre 816 euró ösztöndíjban részesül a résztvevő. (Ez tájékoztató jellegű összeg!)
  • Ezután a „megfeleltekkel” 2 ill. 3 éves szerződéskötés a tanulmányok idejére. Ez idő alatt szintén havi ösztöndíjban részesül a résztvevő, mely az első évben a fent megadott összeg, a második évtől 300 euróval emelkedik, majd a harmadiktól még egyszer ugyanennyivel.

A nördlingeni képzőközpont vezetőjével 2014. november 24-én, hétfőn 17.30 órakor Pécsett a Lenau Házban (Munkácsy M. u. 8.) egy részletes programismertetésre várunk minden érdeklődőt.
A tájékoztató németül, de magyar tolmácsolással zajlik.

Itt megtekinthető a program >>>

További információ
Schmidt Zoltán - irodavezető, MNOÖ Regionális Iroda Pécs
E-mail: ldupecs@yahoo.de
Tel.: +3672/517-100

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo