Kihelyezett ülést tartott Pécsett az MNOÖ

Forrás: LdU

Szeretne az MNOÖ-vel kapcsolatos hírekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

November 21. és 23. között Pécsett, a Koch Valéria Iskolaközpontban tartotta kihelyezett ülését a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata. A rendezvényre a 39 közgyűlési tagon kívül a megyei német nemzetiségi önkormányzatok és szervezetek elnökei, az MNOÖ által fenntartott intézmények képviselői, az önkormányzat hivatalának dolgozói, valamint az országos önkormányzattal szorosan együttműködő szakértők kaptak meghívást.

IMG_0395

Péntek délután Dr. Tóth Ágnes és Vékás János, a Magyar Tudományos Akadémia Kisebbségkutató Intézetének tudományos munkatársai tartottak előadást a 2011. évi népszámlálás eredményeiről.

A közgyűlés ülésére szombat délelőtt került sor. Heinek Ottó elnök beszámolt az önkormányzat költségvetési helyzetéről, melynek során kiemelte: az MNOÖ pénzügyi helyzete stabil, az országos önkormányzat vagyona 2014-ben – köszönhetően a Koch Valéria Iskolaközpontban lezajlott nagyszabású beruházásoknak – 550 millió forinttal nőtt.

IMG_0494

A pilisvörösvári Friedrich Schiller Gimnázium is bővíteni fogja a közeljövőben eszközparkját: a közgyűlés megszavazta 22 interaktív tábla beszerzését. Az említett két intézmény igazgatójának mandátuma 2015 nyarán lejár, ezért a közgyűlés döntött a két igazgatói pályázat kiírásáról is.

IMG_0447

A kihelyezett ülés résztvevői a hétvégét az MNOÖ ötéves stratégiájának előkészítésére szánták. Munkacsoportok alakultak a német nemzetiségi kultúra, oktatás, ifjúsági munka, politika és kommunikáció témaköreiben. A stratégiaalkotási folyamat speciális szervezetfejlesztési módszer alapján indult, melynek segítségével az egyes munkacsoportok az elkövetkező hónapokban intenzív munkát fognak végezni.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo