Könyvtárátadás a budapesti Andrássy Egyetemen

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Bár az Osztrák Kulturális Fórum Könyvtára már 2010 óta várja olvasóit az Andrássy Egyetemen, eddig nem volt neve. November 11-én azonban felvették az intézményt a hivatalos osztrák könyvtárak hálózatába, egyúttal Sebestyén György nevét is adták neki.

A névtábla ünnepélyes átadásán a kormányt Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára képviselte. Köszöntőjében utalt az Andrássy Egyetem fontosságára és kifejezte örömét a könyvtár elismerését illetően.

Ezt követően Martin Eichtinger, az osztrák Európai, Integrációs és Külügyi Minisztérium Kultúrpolitikai Szekciójának vezetője tartott beszédet, melyben többek között az osztrák könyvtárak fontosságát hangsúlyozta. Külön köszöntötte Christine Dollingert, aki a minisztériumban a hálózatért felelős, és „az osztrák könyvtárak édesanyjaként” aposztrofálta.

Hendrik Hansen, az egyetem rektorhelyettese köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzájárultak a könyvtár sikeréhez, majd bemutatta a névadó Sebestyén György életpályáját. A budapesti születésű Sebestyén az 1956-os forradalom bukása után hagyta el Magyarországot. Irodalmi pályafutását Bécsben kezdte. Számos rangos kitüntetést elnyert, 1988-tól 1990-es haláláig ő volt az ausztriai P.E.N.-Club elnöke.

A névtábla átadása után pezsgős fogadásra került sor a könyvtárban, ahol a vendégek megtekintették a 7 500 kötetes gyűjteményt is.

Mayer István

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo