Bemutatjuk Taschner Tamást, az MNOÖ közgyűlésének tagját

Forrás: LdU

Szeretne az MNOÖ-vel kapcsolatos hírekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata „Deutsche Liste – Die erste Wahl” c. Facebook-oldalán indított sorozatának folytatásaként bemutatja a közgyűlésének egyik új tagját.

„Többnyelvűség és multikulturalitás: a jobb kilátások és egy életképesebb ország biztosítékai”

Taschner Tamás hazánk „leghűségesebb városában”, Sopronban született egy borász-, poncichtercsalád sarjaként. Hazája Sopron és a Fertő-tó környéke, ott él és dolgozik a Fertő-táj Világörökség Egyesület ügyvezetőjeként.

10422572_888896111120496_1349403760562930824_n

Szabadidejében mindenekelőtt honismerettel foglalkozik, idegenvezetőként pedig szívesen mutatja be szűkebb hazáját turistáknak is. Taschner Tamás tevékenyen hozzájárul nemzetisége kultúrájának fennmaradásához. E munkásságának két említésre méltó momentumát emeli ki: egyrészt az ő gyűjtő- és szerkesztői munkáját dicséri a 1997-ben a Sopron és Környéke Német Kulturális Klub megbízásából megjelent Sopron környéki mesék című kötet; másrészt 2014-ben őt érte az a megtiszteltetés, hogy a magyarországi németek elhurcolásának emléknapján szülővárosában rendezett megemlékezésén a családja nevében beszédet tarthatott.

- Sopron és Burgenland a második világháború előtt többnyelvű és multikulturális volt. Ez a múlt, de meggyőződésem, hogy a jövő is lehet ez. Ennek jegyében vállalok aktívan is szerepet a nemzetiségem érdekében – vallja Taschner Tamás. – Nyelvünket és kultúránkat meg kell őriznünk, tovább kell örökítenünk azért, hogy a gyermekeinknek jobb kilátásaik legyenek, és hogy az országunk életképesebbé váljon.

Taschner Tamás most először tagja az MNOÖ közgyűlésének. Azt mondja, mindenekelőtt részleteiben is meg szeretné ismerni a feladatokat és azok hátterét, majd főleg kommunikációs és nemzetiségpolitikai területen gyümölcsöztetné tudását, tapasztalatait. A képviselő véleménye szerint az országos német önkormányzat a magyarországi német társadalom legfontosabb szereplője, összeköti egymással a hazai német embereket, egyesületeket, önkormányzatokat. Szerinte hasznosak az MNOÖ kreatív, jövőbemutató projektjei, mint például a nemrég lebonyolított kommunikációs kampányok. Mint mondja, örömmel tölti el, hogy egy olyan testület tagja lehet, amely a hazai németség érdekeit bölcsen és odaadóan képviseli.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo