Gyakornokságom a Zentrumnál




Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Nagy Viktória 2014. december 15-én fejezte be két és fél hónapos gyakorlatát a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központnál. A következőkben olvashatják búcsúzó cikkét.

Az események sűrűjébe csöppentem bele szeptember 30-án, hiszen a gyakornoki időmet a Zentrum 10 éves születésnapi rendezvényével kezdtem meg. Már ekkor sokat tanultam arról, hogy hogyan is zajlanak a Zentrum-Programme im HdU sorozat eseménye. Grossmann Korinnával, az előző gyakornokkal is találkozhattam, aki sok mindent megosztott velem a tapasztalataiból.

IMG_7797

Az itt töltött időszakom elején lehetőségem volt részt venni az Andrássy Egyetem karrierbörzéjén, ahol a Zentrumot népszerűsíthettem. Ez a tapasztalat közel állt hozzám, mert szeretek az emberekkel társalogni és újat mutatni nekik.

A mindennapokhoz tartoztak még a cikkírások és a rendezvények, de ezek mellett egy nagyobb feladatom is volt a könyvtárban. Egy új szisztéma szerint kellett átrendezni a helyiséget egy terv alapján, amiben én is segédkeztem.

Ha rendezvényeket szeretnék említeni, akkor egy könyvbemutató, kiállítások megnyitói és zenés estek jutnak eszembe. Mindig jó érzés volt ismerős arcokkal találkozni az érdeklődők között.

A cikkek írása közben is sokat fejlődtem és tanultam, a végén már csak azt vettem észre, hogy időről időre gyorsabban készülök el a feladataimmal. Persze először a stílusba is bele kellett tanulnom, de idővel ez is egyre jobban ment.

IMG_7772

A Magyarországi Németek Házában és a Zentrumnál szuperül éreztem magam és kedves emberekkel ismerkedhettem meg. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy minél gyakrabban látogassák a rendezvényeket, mert minden korosztály talál magának megfelelő programot.

Köszönöm Ambach Mónikának, Grund Lajosnak és Mayer Istvánnak a türelmet és azt, hogy betekintést nyerhettem a Zentrum világába.

Nagy Viktória

Ajánlott hírek

Baden-Württemberg belügyminisztere a Magyarországi Németek Házában jártBaden-Württemberg belügyminisztere a Magyarországi Németek Házában járt



Reinhold Gall, Baden-Württemberg belügyminisztere és delegációja 2012. november 22-én látogatást tett a Magyarországi Németek Házában. A belügyminiszter hosszasan tanácskozott Heinek Ottóval, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának elnökével a német kisebbség