Hozz egy tárgyat!

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A tatai Német Nemzetiségi Múzeum arra kéri Önöket, hogy a német nemzetiségi gyűjteményt gyarapítandó küldjenek egy tárgyat, mely közös véleményük szerint alkalmas arra, hogy a csoportot képviselje, küldetését, hitvallását szimbolizálja. A tárgy lehet szabadon választott termék vagy egyedi saját alkotás, kompozíció, kép vagy hang- és filmanyag, esetleg nyomtatott vagy elektronikus dokumentum is.

NepomucenusMalom_Tata

Arra kérik a csoport tagjait, hogy körülbelül egy oldal terjedelemben írják meg, kik ők, és fogalmazzák meg, miért választották ezt a tárgyat és mit jelent a számukra. A tárgy utalhat korszakra, helyre, tevékenységre, szimbolizálhat értéket, érzelmet, feladatot, hitet, kötődést — voltaképpen bármit, amit a közösség fontosnak tart. Bármilyen jelenleg létező közösség tárgyát elfogadjuk, amely közös élmények, vélemények, emlékek birtokosa, és bármilyen módon kapcsolódik a német kultúrához, legyen az történeti nemzeti kisebbség vagy egyéb más módon közösséggé formálódott csoport.

A gyűjtés folyamatos, azonban a 2015. április 15-ig beérkező tárgyak tematikus válogatás után bekerülnek a múzeum készülő kiállításába. Mivel a tárgyakat a múzeum beleltározza és megőrzi, arra kérik Önöket, hogy a választott tárgy ne haladja meg egy koffer körülbelüli méretét, ne legyen élő anyag vagy élelmiszer. Mivel a felajánlott tárgyak a múzeum gyűjteményébe kerülnek, így azok visszajuttatására nincs mód.

Beküldés: a Kuny Domokos Múzeum, Német Nemzetiségi Múzeum Tata az alábbi címen várja a tárgyakat: 2890 Tata, Alkotmány u. 1. munkaidőben, amennyiben a tárgy eljuttatásában segítségre volna szükségük, illetve bármilyen kérdésük volna, írjanak Kuti Klárának a múzeum postacímére vagy a klara.kuti.dr@gmail.com címre.

A felhívás >>>

A Kuny Domokos Múzeum weblapja >>>

A tatai Német Nemzetiségi Múzeum weblapja >>>

A Német Nemzetiségi Múzeum Facebook-oldala >>>

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo