A Saarer Tanzgruppe XVII. táncbemutató gálája



Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

2015. február 14-én, szombaton került megrendezésre a Saarer Tanzgruppe éves táncbemutató műsora. Ez a gála mindig a farsangi időszak végét jelzi, ahol még utoljára kimulathatják magukat az emberek.

Saarer Tanzgruppe

A rendezvény iránti érdeklődés óriási volt, a szári sportcsarnok megtelt falubeliekkel és új érdeklődőkkel. Ezen a szombaton megközelítőleg 180 gyermek és fiatal állt a színpadon, hisz mind meg akarták mutatni, mit is tanultak az elmúlt évben.

Először a műsor formai része következett. A közönség meghallgatta egyházközösségünk papjának és Schweininger Péternek, a tánccsoport vezetőjének beszédét, majd a díjátadó következett. A Freész Károly-díjat ez évben Farkas Tamás, a Tanzhauskapelle karmestere nyerte el. Első tanítványai egy meglepetéssel, egy közös örömzenével kedveskedtek neki. A 2014-es Év Táncosának Ziegler Katalint és Stock Szabolcsot választották, akik olyan különféle kritériumoknak feleltek meg, mint a fegyelmezett viselkedés vagy az odaadó munka a közösségi életben.

Freész Károly Preis- Freész Károly-díj

Ez évi programunk kezdetén elhunyt koreográfusainkra, Krupánszki Marika nénire és Wenczl Józsi bácsira emlékeztünk. Ezután minden csoport színpadra lépett, újra és újra elvarázsolva a közönséget. Idén nemcsak sváb táncok szerepeltek a műsorban, hanem Szabó Tamás koreográfiájában egy magyar tánc és Gólics Anita és Szili Márkó koreográfiájában egy szerb tánc is. Ezekkel a más nemzetiségű táncokkal szerettük volna megmutatni, hogy mennyire sokszínűek tagjaink. Az előkészületek már hónapok óta folynak, de a kemény munka meghozta gyümölcsét.

In Memoram Josef Wenczl- Wenczl József emlékére

A műsor második részében a jelenlévők megtekinthették az eredeti, 35 perces Szári lakodalmast. Újra színpadra kerültek a több mint 100 éves ruhák, összeült a Tanzhauskapelle és megelevenedtek az 1920-as évek. A legnagyobb tapsot természetesen ez a produkció kapta, hisz a közönség pontosan érezte a szereplők együttműködését.

A tombolasorsolás után, ahol idén számos értékes ajándék került kiosztásra, következett a farsangi bál. Egészen egyedire sikeredett, hiszen három zenekar váltotta egymást a színpadon. Először a Tanzhauskapelle muzsikált, akiket a Saarer Musikanten zenekar következett. Autentikus zenéjükkel garantálták a fantasztikus hangulatot az utánuk következő Gaudi Buamnak.

Saarer Hochzeit- Szári esküvő

Mindenkinek szeretnénk köszönetet mondani, aki segített a rendezvény létrejövetelében. Az óriási közös munka nélkül nem lehetett volna ilyen sikeres a táncbemutatónk!

Nagy Viktória

Ajánlott hírek

Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetés Heilig FerencnekMagyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetés Heilig Ferencnek



Magyarország köztársasági elnöke megbízásából Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter március 15-én átadta Heilig Ferencnek a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést. Heilig Ferenc tanár, művelődésszervező, a Magyarországi Német Ének-,