Egy busz, ami egy nagy közösséget szolgál majd

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Térzenével fogadta a Babarci Ifjúsági Fúvószenekar a vendégeket a kultúrház udvarán, ahol ez alkalommal nem a zenészek, hanem egy kisbusz állt a középpontban. Az „Étel kerekeken“ elnevezésű projekt keretében Babarc Német Nemzetiségi Önkormányzata sikeresen pályázott a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata segítségével a Német Szövetségi Belügyminisztériumnál egy gépjárműre, ami a jövőben komoly segítséget nyújt a falu lakóinak. A Németországból érkezett támogatási összeget a helyi és a nemzetiségi önkormányzat egészítette ki önrésszel, és egy olyan 9 személyes kisbuszt vásároltak, ami kerekesszékes utasokat is tud szállítani.

IMGP3576_resize

 Käsz Józsefné, a Babarci Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke Dr. Józan-Jilling Mihálytól, az MNOÖ tanácsosától vette át  2015. február 20-án a kisbusz kulcsát. Az ünnepségen jelen volt többek között Dr. Gerner Zsuzsanna, Németország tiszteletbeli pécsi konzulja, Dr. Gutai Hajnalka, az MNOÖ hivatalvezetője, Győriné Meiszter Katalin az MNOÖ baranyai képviselője, Szugfil József, a Baranya Megyei Német Önkormányzatok Szövetségének elnöke, valamint Schmidt Zoltán elnökhelyettes, illetve Pécsi Sándor, Babarc polgármestere és a helyi képviselők.

IMGP3591_resize

A nagy örömmel birtokba vett kisbusz több célt is szolgál a jövőben. Az Idősek Gondozási Központjának munkatársai a busszal szállítják ki a meleg ételt a gondozottaknak, akiket a háziorvoshoz, vagy akár a közeli kórházba kivizsgálásra fuvaroznak majd vele. A nyugdíjasokat elvihetik a klubdélutánokra, illetve bevásárolni. Az óvodások és iskolások kirándulásra vagy versenyekre utazhatnak vele. Ugyanígy a helyi kultúrcsoportok tagjai is a busszal juthatnak el a fellépéseikre.

IMGP3621_resize

Miután Bukovics István plébános megáldotta a buszt, a kultúrházban a babarci zenészek, táncosok és énekesek adtak ízelítőt tudásukból. Nem véletlen, hogy a Szivárvány Kórus, az Ifjúsági Zenekar és a Magyar-Német Baráti Kör Tánccsoportja messze a falu határain kívül is ismert. Egy pörgős és szórakoztató műsort mutattak be, amelyben az óvodások és iskolások is közreműködtek. Ismét bizonyították, hogy a babarciak még mindig szívesen énekelnek, táncolnak, zenélnek, és a német hagyományaikat ápolják.

Ambach Mónika

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2019 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo