Kiírták a pályázatot Baden-Württemberg Tartomány Duna Menti Sváb Kulturális Díjára




Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Baden-Württemberg tartomány minden második évben kiadja a Duna Menti Sváb Kulturális Díjat. A díj jelzi a tartomány elkötelezettségét a Duna menti svábok iránt. Idén a Duna menti sváb kulturális díjat a kultúraközvetítés területén (média-utak-szintek) írják ki.

A Belügyminisztérium február 5-i bejelentése értelmében a díjat olyan személyeknek ítélik oda, akik a Duna menti sváb kultúrát és identitást tevékenységük által mind a származási országban, mind Németországban közvetítik, terjesztik és támogatják. Olyan intézmények és kezdeményezések is kaphatják, amelyek a Duna menti svábok történetével és kultúrájával kapcsolatos kultúrprogramokkal foglalkoznak. Ilyenek lehetnek például tájházak, egyesületek, csoportok, alapítványok illetve ifjúság és felnőttképzési intézmények.

A kulturális díj egy 5 000 euró összegű fődíjból és két, egyenként 2 500 euró értékű támogatói díjból áll. A támogatói díjat olyan a művelődésben tevékenykedő fiatalok kaphatják, akik sikerrel tevékenykednek a kultúraközvetítés terén. Támogatói díj helyett indokolt esetben tiszteletdíj is kiadható. A kulturális díjat nem kötelező kiadni. Nevezéseket a jelölttől és harmadik személytől is elfogadnak.

A pályázatok ill. javaslatok értékeléséhez informatív anyagokra van szükség, például a pályázat vagy javaslat indoklására, a jelöltek táblázatos típusú önéletrajzára, kultúraközvetítésük módját igazoló megfelelő igazolásokra (projektleírás, CD, DVD, honlaphivatkozás), adott esetben szakmai ajánlásokra. Ezeket az anyagokat hét példányban kell benyújtani a bírák számára.

A díj odaítéléséről zsűri dönt, a jogi út kizárva.

Pályázatokat és javaslatokat a szükséges anyagokkal együtt a „Donauschwäbischer Kulturpreis 2015” megjelöléssel legkésőbb 2015. május 31-ig lehet benyújtani a következő címre:
Haus der Heimat
des Landes Baden-Württemberg
Schlossstraße 92
D-70176 Stuttgart

További információval a Haus der Heimat Baden-Würrttemberg szolgál, tel.:0049/711/66951-28.

A Haus der Heimat weboldala >>>

Ajánlott hírek