„Szép egyveleg” – nő az érdeklődés a törzsasztal iránt

Forrás: Neue Zeitung

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A VII. kerületi német törzsasztal szervezői – értsd: Erzsébetváros német önkormányzatának tagjai – legnagyobb örömére a rendezvény iránt nő az érdeklődés. Az utolsó, a Neue Zeitungban megjelent beszámoló óta több érdeklődő jelentkezett, ami a február 4-i találkozón is látszott.

Stammtisch_Somlóine_Wald_Monika,jpg

Aktuális témák, mint Angela Merkel kancellár asszony budapesti látogatása, néprajzi és történelmi témák egész estés beszélnivalót szolgáltattak az erzsébetvárosi Hársfa utcában lévő Amigo Bárban tartott eseményen. A törzsvendégeken, köztük Pfiszterer Angelikán (a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata kulturális referensén) és Eiler Ferenc történészen kívül a XIII. kerületből is érkeztek vendégek, Katonáné Mayer Katalin (A XIII. Kerületi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke) és Wolfart Mária (az MNOÖ tagja, szintén XIII. kerületi képviselő). A soroksári-vértessomlói származású Somlóiné Wald Mónika Pesterzsébetről csatlakozott az asztalközösséghez, és számos kiadványt hozott magával ezekről a helyekről, többek között egy tavaly megjelent Soroksár-könyvet, amely az 1956-os év eseményeit dolgozza fel. Egy példányát a Magyarországi Németek Háza könyvtárának ajándékozta , amelyért a reménybeli olvasók nevében ezúton is köszönetet mondunk. A vendéglátókat Frigyesi András és Korb Angéla képviselte.

A szervezők már a következő Amigo Bár-beli találkozóra készülnek, annak időpontját nemsokára közreadják. További jelentkezéseket e-mailben is várnak, az nnobp7@yahoo.de címen.

angie
Fordította: Mayer István

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo