Arany Rozmaring Díj – Várják a javaslatokat

Forrás: Német Nemzetiségi Önkormányzat Paks

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A helyi Német Nemzetiségi Önkormányzat tájékoztatja Paks város lakosságát, hogy a német nemzetiségi kultúra és emberi kapcsolatok ápolása, fejlesztése érdekében végzett közéleti tevékenység elismerésére az Arany Rozmaring Díj kitüntető cím odaítéléséről fog dönteni.

A díjat a Német Nemzetiségi Önkormányzat 2009-ben azzal a céllal alapította, hogy a sváb hagyományokat, szokásokat magas szinten ápoló személyeket elismerni, jutalmazni tudja. A kitüntetés maga egy oklevélből és a vele együtt járó pénzösszegből áll.

Szabadi Jánosné-Arany-Rozmaring-Díj

A díj adományozására javaslatot tehet minden paksi lakos, paksi székhelyű jogi személy, valamint jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet. A javaslatnak tartalmaznia kell a jelöltnek azon teljesítményét, mely méltóvá teszi őt a díjazásra.

Javaslataikat legkésőbb 2015. március 31-ig írásban, az önkormányzat címére (7030 Paks Dózsa György u. 2.) kell eljuttatni.

Az előző évek kitüntetettjei:
2010 – Racskó Steffi
2011 – Kovácsné Váraljai Klára
2012 – Pintér Anikó
2013 – Schämer Imréné
2014 – Szabadi Jánosné

Az Arany Rozmaring Díj átadására minden évben a Német Nemzetiségi Napon, az est fénypontjaként kerül sor. Idén a rendezvényt május 16-án tartják.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo