Irány az országos döntő!

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Immáron tizenötödik alkalommal került megrendezésre a Német Nemzetiségi Általános- és Középiskolák Vers- és Prózamondó Versenyének nyugat- és észak-dunántúli ill. budapesti regionális döntője. Idén a megmérettetésre a mosonmagyaróvári Móra Ferenc Általános Iskolában március 20-án került sor.

IMGP4399

A tanulók tíz kategóriában, hét zsűri előtt tehették próbára tudásukat. Az irodalmi német kategóriákban induló diákoknak kettő, a nyelvjárási kategóriákban versenyzőknek egy szabadon választott verset vagy prózai művet kellett előadniuk. Az 1-4. osztályosoknak legfeljebb négy, az 5-8.-asoknak öt, míg a legidősebbeknek hat perc állt a rendelkezésükre, hogy elszavalják választott műveiket. Az előadásokat a zsűri meghatározott szempontok szerint pontozta, mint például a beszédtempó, a gördülékenység, a hanglejtés, a nyelvi tisztaság, a pontosság, az érthetőség, a megformáltság és a felépítés. A résztvevők egy előadásért maximum 50 pontot kaphattak. Az egyes kategóriákban legjobb pontszámokat elért tanulók továbbjutottak az országos döntőbe.

Az eredményhirdetésen ismertették a döntőbe jutottak névsorát, az egyes kategóriák győztesei a közönség előtt is előadták egyik szövegüket. Az országos döntőt idén május 15-én rendezik meg Budapesten, a Német Nemzetiségi Gimnáziumban.

A kategóriagyőztesek: 

Az eredmények >>>

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo