Karl és Grete Horak: Kinderlieder, Reime und Spiele der Ungarndeutschen

Forrás: Bibliothek.hu
Rendszeresen megjelenő könyvajánlónkért:
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

1984-ben jelent meg első ízben a magyarországi német néprajznak ez az alapműve. A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata kezdeményezésére 2014-ben ismét kiadták ezúttal az ELTE Germanisztikai Intézetének gondozásában.

ua13360

A gyermekdalokat és a játékokat nem csak ismerni kell, hanem tovább is adni a mai generációnak, hiszen ezek a nyelvi nevelés fontos eszközei. Ebben a könyvben többek között kisgyermekeknek szóló bölcsődalokat és esti imákat, a nagyobbaknak kiszámolókat és táncos játékok leírásait találhatjuk, mindegyikük alkalmas a német nyelv megtanítására s gyakorlására gyerekek számára.

Az MNOÖ célja az újrakiadással, hogy a kötet elérhető legyen a németet oktató óvodák és iskolák számára, így azt a pedagógusok fel tudják használni a foglalkozásokon és a tanórákon.

Az oktatási intézmények mellett azoknak a szülőknek is ajánljuk a kiadványt, akik szórakoztatóvá szeretnék tenni gyermekeiknek a némettanulást.

Karl und Grete Horak: Kinderlieder, Reime und Spiele der Ungarndeutschen
(A magyarországi németek gyermekdalai, mondókái és játékai)
Budapest : ELTE, 2014.
Ungarndeutsches Archiv, 13.
287 o. : ill.
Nyelv: német

Az ajánlóinkban szereplő könyvek megtalálhatók a Magyarországi Németek Könyvtára gyűjteményében. További információ: info@bibliothek.hu

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo