Könyvek iskoláknak, irodalom mindenkinek

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ értékes könyvadományt kapott a budapesti Goethe Intézettől. A kifejezetten a német oktatásban való használatra összeállított könyvtári anyag mostantól elérhető a Magyarországi Németek Könyvtárában a némettanárok számára.

IMG_4035

A Goethe Intézet által indított könyvtári kölcsönzőprogramot az általános- és középiskolák támogatására hozták létre. A cél, hogy a német oktatásban használt kötelező és ajánlott olvasmányok egész osztályok számára elegendő példányban legyenek elérhetőek, mivel ezek megvásárlása egyébként komoly beruházást jelentene az oktatási intézményeknek. A könyveket, 25 példányt művenként, 23 bőröndbe csomagolták, amelyeket a tanárok kikölcsönözhetnek. A válogatásban olyan művek szerepelnek, mint pl. Janosch képeskönyvei, Erich Kästner Emil és a detektívek, vagy Bernhard Schlink A felolvasó című műve. A kínálatban tehát minden korosztály számára található olvasnivaló. Eddig a pécsi Magyarországi Német Pedagógiai Intézetben volt fellelhető a gyűjtemény, mostantól pedig Budapesten is megtalálható.

IMGP4258

A kollekciót Gisela Gibtner, a budapesti Goethe Intézet Nyelvi Osztályának vezetője mutatta be és adta át hivatalosan március 11-én a Magyarországi Németek Házában. Ambach Mónika, a Zentrum igazgatója köszönetet mondott a felajánlásért, valamint hangsúlyozta, hogy milyen fontos támogatói szerepet tölt be a Goethe Intézet a Zentrum életében. Hiszen évről-évre könyvekkel támogatja az Abgedreht! – Magyarországi Német Ifjúsági Filmünnepet, melyeket a versenyzők ajándékba kapnak. Az intézmény két éve meghívást kap az Intézet nyári továbbképzéseire, ahol a Zentrum munkatársai középiskolai tanárokat ismertetnek meg a filmkészítéssel, hogy a későbbiekben diákjaikkal filmprojekteket valósíthassanak meg, vagy akár részt vegyenek az Agedreht!-en, ami már többször meg is történt.

A könyves bőröndöket a tanárok mostantól nemcsak Pécsett, hanem a Magyarországi Németek Könyvtárában is kikölcsönözhetik (1062 Budapest, Lendvay u. 22., tel.: +36-1-354-0881, e-mail: info@bibliothek.hu), ahol egyben a magyarországi német tematikájú kiadványok legnagyobb hazai gyűjteménye is megtalálható.

Könyvlista
Könyvek leírása

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo