Manzné Jäger Mónika: Deutschförderung durch literarische Werke im Kindesalter

Forrás: Bibliothek.hu
Rendszeresen megjelenő könyvajánlónkért:
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Nem lehet elég korán kezdeni a nyelvoktatást, legjobb mindjárt az óvodában. A bajai Eötvös József Főiskola már több olyan publikációt megjelentetett, amely az óvónők segítségére van ebben a munkában.

mnjm360

Sok módja van, hogy közel hozzuk a nyelvet a gyerekekhez, az egyik legjobb a felolvasás, mert örömet jelent nekik, különösen ha rímes vagy játékos szövegekről van szó. A kiadvány gazdag választékát kínálja a korcsoportnak megfelelő irodalmi műveknek, egyúttal közvetíti a pedagógusok számára szükséges módszertani ismereteket is.

A kötet középpontjában magyarországi szerzők alkotásai állnak, de néhány klasszikus mese is helyet kapott benne. Az illusztrációk is ötleteket adnak, hogyan és milyen vizuális segédeszközökkel lehet a foglalkozásokon feldolgozni a műveket.

A könyvet elsősorban gyakorló óvónőknek ajánljuk, de az sem baj, ha kisgyermekes szülők is kezükbe veszik.

 

Monika Jäger-Manz: Deutschförderung durch literarische Werke im Kindesalter. Eine methodische Handreichung zur deutschsprachigen Kinderliteratur
(Gyermekkori németoktatás irodalmi művek segítségével. Módszertani segédanyag a német nyelvű gyermekirodalomhoz)
Baja : Bajapress Nyomda, 2014.
140 o. : ill.
Nyelv: német

 

Az ajánlóinkban szereplő könyvek megtalálhatók a Magyarországi Németek Könyvtára gyűjteményében. További információ: info@bibliothek.hu

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo